Willard gaat in première in 2022.
Meer informatie volgt later.

Willard

 

Willard wordt een nieuw documentaire theaterproject dat zich afspeelt in een klein dorpje in het noorden van de staat New York. Willard ontstond rond een groot psychiatrisch ziekenhuis dat in 1996 gesloten werd. Het landschap en de mensen dragen er tot op vandaag de littekens en herinneringen van een complexe geschiedenis.

De plaatselijke verhalen en geschiedenis raken op vele manieren aan thema’s en onderwerpen die op dit moment aan de hand zijn: sociaal, medisch, economisch, ecologisch zelfs. Het project Willard wil aan de hand van portretten van bewoners een portret schetsen van hun leefgemeenschap en de geschiedenis van het instituut en het landschap.

Willard wordt in verschillende fases gecreëerd in de loop van de volgende jaren, en zal in première gaan in 2022.


Fien Leysen (°1989) studeerde eerst Taal- en Letterkunde en Literatuurwetenschappen, en vervolgens Drama en Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds haar afstuderen in 2017 is haar afstudeervoorstelling Wat (Niet) Weg Is veelvuldig te zien in het Vlaamse land, en werkt ze mee aan voorstellingen van onder meer het Antwerpse theatergezelschap BERLIN. Als Jonge Maker bij Het Nieuwstedelijk werkt Fien op dit moment aan haar nieuwe voorstelling Wie We Zijn, die in het najaar van 2019 in première gaat.