2020 - 2021
Check i.v.m. de meest actuele coronamaatregelen steeds de website van het theater.
GEEL ma 21 jun 2021
cc De Werft
19.00u
Willard gaat in première in 2022.
Volg het creatieproces hier.

Willard

 

Februari 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in Willard, in het noorden van de staat New York. Willard is een klein dorpje in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, de geschiedenis en de verhalen van de mensen die er wonen ontdekt hij al snel een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Het is het begin van een diepgravend onderzoek en de creatie van een nieuwe documentaire theatervoorstelling.

Omdat tijd en verandering een bepalende rol spelen vindt de creatie van Willard plaats in verschillende fases, over een termijn van verschillende jaren. Het resultaat wordt een multimediale, filmische voorstelling in de lijn van eerdere voorstellingen zoals Vergeetstuk en De Tatiana Aarons Experience - waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis, en op die manier een nieuw verhaal construeert.

Willard zal in première gaan in het najaar van 2022.
Volg het creatieproces hier.

Op 21 juni 2021 brengt Tom in Geel tussentijds verslag uit van zijn meest recente onderzoeksfase, en licht hij een tipje van de sluier over de vervolgstappen in zijn onderzoek en de ontwikkeling van de voorstelling.


Fien Leysen (°1989) studeerde eerst Taal- en Letterkunde en Literatuurwetenschappen, en vervolgens Drama en Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Sinds haar afstuderen in 2017 was haar afstudeervoorstelling Wat (Niet) Weg Is veelvuldig te zien in het Vlaamse land, en werkte ze mee aan voorstellingen van onder meer BERLIN en Het Nieuwstedelijk. Vorig jaar maakte Fien als Jonge Maker bij Het Nieuwstedelijk de voorstelling Wie We Zijn. Verder schrijft en maakt ze op freelance basis tekst en video voor verschillende theatergezelschappen en media.