Vergeetstuk ging op 11 oktober 2012 in première in kc Monty (Antwerpen), en was tussen 2012 en 2017 bijna honderd keer te zien in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Italië.

Vergeetstuk

 

 

‘Een iconisch, hartverwarmend en soms zelfs grappig verhaal’

Els Van Steenberghe, Knack

‘Wat is echt, wat verzonnen? Struyf zet zijn charmante persona dubbelzinnig in voor een oprecht verhaal waar de toeschouwer moeiteloos in meestapt.’

Charlotte De Somviele, rekto:verso

Als acteur Tom Struyf tussen spullen van vroeger een foto van zichzelf vindt die hij op geen enkele manier kan plaatsen, vormt dat de aanleiding voor een intens gevecht met zijn falende geheugen. Via gesprekken met onder andere een hersenchirurg, een psycholoog, een paragnost en zijn eigen grootmoeder probeert hij te achterhalen wat er met zijn hoofd aan de hand is. Wanneer zijn onderzoek hem tot hoog in de Zwitserse bergen heeft geleid, beseft Tom eindelijk wat hij al die tijd is vergeten.

Vergeetstuk verandert van een naïeve poging om te begrijpen hoe ons doen en laten bepaald wordt door ons denken in een warm pleidooi voor de liefde, over tijd en generaties heen.

Vergeetstuk balanceert op de grens tussen theater, lecture performance en documentaire.

Vergeetstuk werd door de jury van Het Theaterfestival 2013 geselecteerd voor Circuit X, en werd door auteursvereniging SACD geselecteerd voor de shortlist van deAuteursprijs 2013.