2020 - 2021
Check i.v.m. de meest actuele coronamaatregelen steeds de website van het theater.
DEINZE
optie
vr 15 jan 2021
Leietheater
10.00u SV*
DEINZE vr 15 jan 2021
Leietheater
14.00u SV*
DEINZE vr 15 jan 2021
Leietheater
20.00u
* SV = schoolvoorstelling

De Tatiana Aarons Experience

 

 

‘Struyf speelt op ijzersterke wijze met de wetten van het theater.’
‘Een voorstelling die perfect is opgebouwd.’

theaterjournaal.nl, Alinde Hoeksma

‘Een oproep om geïnteresseerd te raken
in een ander mens, wie weet zelfs om
verliefd te worden‘

juryrapport TAZ#2011

Zomer 2009 - elf jaar geleden. Tijdens een reis naar Lissabon ontmoet de jonge acteur Tom Struyf Tatiana Aarons, een studente psychologie aan de universiteit van Johannesburg in Zuid-Afrika. Hun gesprek lijkt eerst bijzonder en uniek maar neemt een vreemde wending en blijkt volgens een ingenieus scenario te verlopen.

Terug thuis probeert Tom de feiten te reconstrueren en een antwoord te vinden op de vraag: wie is deze vrouw en vooral, wie is ze niet? Zijn zoektocht leidt hem opnieuw naar Lissabon, waar werkelijkheid en fictie al snel niet meer van elkaar lijken te onderscheiden.

Cognitive Dissonance: psychologische term voor het principe dat mensen voortdurend trachten hun ervaringen, opvattingen en gedragingen in een logisch kloppend verhaal te gieten, ook als die tegenstrijdig zijn.

De Tatiana Aarons Experience is een reisverhaal gebaseerd op (niet-)waargebeurde feiten.

De Tatiana Aarons Experience werd tien jaar geleden gecreëerd en werd in het kader van Circuit X geprezen door de jury van Het Theaterfestival 2011. Op verzoek van het Leietheater in Deinze wordt deze voorstelling eenmalig hernomen.