STUKschrijven werd in oktober 2016 gepresenteerd in Antwerpen, Mainz (D) en Frankfurt (D). De teksten werden in het Nederlands en het Duits gepubliceerd door De Nieuwe Toneelbibliotheek.

STUKschrijven

 

Onder leiding van de Nederlandse auteur en theatermaker Heleen Verburg werkten Rebekka de Wit, Mustafa Kör, Tom Struyf, Maud Vanhauwaert en Renée van Marissing het afgelopen jaar elk aan een nieuwe jeugdtheatertekst. Hun vijf nieuwe teksten worden in Vlaanderen, Nederland en Duitsland gepresenteerd door middel van lezingen, interviews en een korte documentaire van Fien Leysen.

STUKschrijven is een initiatief van Barbara Wyckmans (directeur van HETPALEIS) en Bart Moeyaert (intendant van de Frankfurter Buchmesse 2016), in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en Staatstheater Mainz. STUKschrijven wil jonge schrijvers via een gerichte ervaring in aanraking brengen met het schrijven van theater voor kinderen en jongeren, om zo de ontwikkeling van nieuw jeugdtheaterrepertoire te stimuleren.