Heimat ging in première op 6 augustus 2013 op Theater aan Zee (Oostende), en was tussen 2013 en 2015 bijna vijftig keer te zien in België en Nederland.

Heimat

 

 

'Heimat raakt en beklijft. Zoals een oma zegt: ‘Hou je armen open voor de liefde, en doe je armen dan toe.’
Laat je door deze voorstelling omhelzen en koester haar.'

Tuur Devens, theaterkrant.nl

'Heimat is aandoenlijk en herkenbaar theater dat inspeelt op onze emoties maar vooral verdomd goed in elkaar zit.'

Eline Van de Voorde, cobra.be

Freek Vielen, Rebekka de Wit, Tom Struyf, Suzanne Grotenhuis en Harald Austbø woonden een week in een bejaardentehuis in West-Vlaanderen. Ze waren nieuwsgierig naar wat er rest van een leven als dat bijna voorbij is. En op zoek naar de inzichten van mensen met het meeste ervaring in datgene wat we allemaal zo graag zo goed zouden willen kunnen: leven.

Gewapend met een camera besloten ze daarna verder te graven. Dieper de grond in. Dichter bij huis. En aan de ooit zo vertrouwde keukentafel vroeg elk van hen aan zijn ouders en grootouders: wat is het leven en hoe dient het geleefd te worden?

In Heimat geven zij antwoord op de antwoorden die ze kregen en stuiten op nieuwe vragen. Over gisteren, vandaag en morgen. Over onze grootouders, onszelf en onze kinderen.

Heimat werd door de jury van Het Theaterfestival 2014 geselecteerd voor Circuit X, een kwaliteitslabel voor verrassend werk van jonge beloftevolle theatermakers.