Another great year for fishing ging in première op 23 oktober 2014 in kc Monty (Antwerpen), en was tussen 2014 en 2016 meer dan veertig keer te zien in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika.

Another great year for fishing

 

 

'Klanken, woorden, beelden, lichamen, alles pakt je bij je vel.' ****

Tuur Devens, theaterkrant.nl

'Eerlijk, genereus en ongelooflijk verfrissend'

Rebecca Johnson, Theatertreffen-blog

'Een oneindig mooie, waarachtige, geduldige en wijze performance'

Milo Rau, jury Stückemarkt Theatertreffen

Hoe leef je in het nu in een wereld met een zapfunctie die je elke seconde probeert af te leiden?
Hoe blijf je gewoon jezelf als alles om je heen schreeuwt dat het nog beter, sneller en mooier kan?

Een acteur en een danseres gaan op zoek naar de nooduitgang. Met de hulp van een keur aan spindoctors, psychiaters, journalisten en filosofen pogen Tom Struyf en Nelle Hens te ontrafelen wat er gebeurt in de coulissen van de ratrace. Wie heeft de touwtjes in handen?

Another great year for fishing is een voorstelling over de kracht van verhalen en beelden, massa­communicatie en indoctrinatie, en over de (on)mogelijkheid om een normaal leven te leiden in een om­geving die sneller evolueert en meer van ons vraagt dan ooit tevoren.

Na De Tatiana Aarons Experience en Vergeetstuk zet theatermaker Tom Struyf met Another great year for fishing een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de menselijke geest en zijn complexe verhouding tot waarheid en leugen. Voor het eerst werkt hij daarvoor samen met danseres Nelle Hens (Troubleyn/Jan Fabre, Jan Martens).

Another great year for fishing werd geselecteerd voor Stückemarkt van Theatertreffen 2015 in Berlijn, dat focust op jonge Europese theatermakers die een nieuwe theatertaal ontwikkelen.


Nelle Hens (°1985) studeerde als danseres af aan het HID, Hoger Instituut voor Dans/Artesis (2008) en SEAD, Salzburg Experimental Academy of Dance (2011). Sindsdien werkt ze onder andere samen met Trisha Brown (Documenta XII), Kendell Geers, Florence Augendre, John Bohannon (TEDx Brussels 2011), Lilach Livne, Davis Freeman en Jan Fabre. Daarnaast creëert ze eigen voorstellingen en performances, waaronder Would you buy us?! (2009), Recall (2010) en Outside Forces (2011). Dit seizoen is ze oa nog te zien in het bejubelde The dog days are over van Jan Martens.