2017 - 2018
Remember the dragons gaat op 26 december in première in Gent en daarna op tournee.

Klik hier voor de speellijst.

Remember the dragons (10+)

 

In een kleine, besloten gemeenschap in China geven ouders een feestje wanneer ze hun kind betrappen op het eerste leugentje. Tijdens het feest geldt één enkele afspraak: er wordt uitsluitend gelogen. Vrienden en familie komen van heinde en verre en halen alles uit de kast om elkaar de meest waanzinnige verhalen over zichzelf en de wereld te vertellen, alsof het allemaal waargebeurd is.

Geïnspireerd op deze anekdote en andere ongelofelijke verhalen van overal in de wereld creëert het Antwerpse collectief BERLIN Remember the dragons.

Je neemt plaats aan een grote ovalen tafel. Op dertig schermen kijken zestig ogen van kinderen uit alle uithoeken van de wereld je aan. Dan begint het meisje voor je te vertellen. Terwijl ze je strak aankijkt vertelt ze je een herinnering, iets over zichzelf, over waar ze vandaan komt en waarom ze doet wat ze doet. Er volgt nog een verhaal, en nog één en nog één. Dan volgt plots een ritueel, gezamenlijk. De hele wereld lijkt samen te komen rond de tafel. Elk in hun eigen taal beginnen de kinderen met elkaar te praten, en ontspint zich langzaam een gesprek. Geloof je wat er verteld wordt? Waarom niet? Of waarom wel?

Remember the dragons wordt een voorstelling over waarheid en fictie en waar die twee elkaar ontmoeten. Als publiek ben je zowel deelnemer als getuige. Wat is de kracht van een goed verhaal? Wat is waar en wat niet? En waarom vinden we dat zo belangrijk?

www.berlinberlin.be
www.hetpaleis.be
www.kopergietery.be